De 10 bud mot rynker

1. Forebygg rynker ved å bruke gode, fuktighetsgivende hudpleieprodukter med beskyttelse i form av antioksidanter. Ved alder 30+ anbefales produkter med aktive antirynke-ingredienser.

2. Unngå for mye soling. Solskader er den viktigste grunnen til utvikling av rynker. Bruk høy solfaktor i solen! Bruk gjerne mineralmakeup med solfaktor.

3. Ta vare på hudbarrieren ved å unngå uttørrende renseprodukter og ved å ha barriereoppbyggende ingredienser i dagkremen. En ødelagt hudbarriere vil resultere i tørr og sensitiv hud som lettere får rynker.

4. Ingredienser som forbedrer hudstrukturen i dybden vil gi de beste resultatene. Daglig bruk av serum som inneholder melkesyre eller Vitamin-A vil øke hudens elastisitet ved å stimulere hudens bindevev.

5. Vitamin A stimulerer bindevevet og motvirker rynker og er en super tilleggs-ingrediens sammen med melkesyre. Produkter med Vitamin A bør ikke brukes ved aktiv soling.

6. Bruk eksfolierende produkter jevnlig. Glykolsyre / melkesyrer peeler huden skånsomt og fjerner døde hudceller som gjør at hudoverflaten ser grov og ujevn ut. Man kan også bruke en mild mekanisk peeling med korn eller bruke et produkt med eksfolierende enzymer.

7. En god maske en gang i uken vil øke effekten av gode ansiktsprodukter. Her finnes det svært mange typer å velge mellom. En fuktighetsgivende maske med vitaminer, antioksidanter og eventuelt melkesyre vil være et godt valg.

8. Drikk mye vann. Dette er et skjønnhetstips som er gjentatt i årtier, men det er fortsatt like viktig. 2 liter om dagen vil hjelpe langt på vei.

9. Pass på å få nok søvn!!! Dette kan ikke sies for ofte.

10. Et variert kosthold rikt på vitaminer og mineraler er viktig for hudens funksjoner. Ta kosttilskudd dersom du ikke tror du får dekket behovet via kosten.
Artikkelbilde - De 10 bud mot rynker

Flere nyheter